Yurtdışında Eğitim Ne Kadara Mâl Oluyor?

Yurtdışında Eğitim Ne Kadara Mâl Oluyor?

Yurtdışında Eğitim Ne Kadara Mâl Oluyor? Mumsema Herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler alternatif arayışlara girdiler.

Ancak, yurtdışında eğitim almak isteyen öğrenciler için bazı uyarılar yapılıyor. Seçilecek okulun YÖK’e denkliğinin iyi araştırılması gerekiyor.Bu yıl ÖSS ve YDS'de tercih yapan 1 milyon 179 bin 944 adaydan 505 bin 83 aday ön lisans ve lisans programlarına yerleşirken, 674 bin 861 aday açıkta kaldı. Sınavın ardından hayal kırıklığına uğrayan öğrenciler veya istediği bölüme yerleşemeyen öğrenciler ise "alternatif" arayışa girdiler. 
Yurtdışında üniversite eğitimi almak da bu yollardan biri. Gençlerin hayallerini süsleyen bu okullara girebilmek isteyen öğrencilerin okulları seçerken bazı noktalara dikkat etmeleri gerekiyor. Örneğin seçecekleri okuldan alınan diplomanın Yüksek Öğrenim Kurumu'na (YÖK) denk olup olmadığını bilmeleri gerekiyor. YÖK denkliği olmayan diplomalar, Türkiye'de geçerli sayılmıyor. Avusturya, Bulgaristan, Romanya, Kazakiskan, Rusya, Kırgızistan, İrlanda üniversiteleri. İşte Türk öğrencilere uygun eğitim ve konaklama ortamları sunan bazı ülkeler: 

İNGİLTERE 

İngiltere'de yükseköğrenim imkanı sağlayan 300'ü aşkın kurum bulunuyor. Her yıl yaklaşık 10 bin öğrenci dil ve üniversite eğitimi almak için İngiltere'yi tercih ediyor. Okulların yıllık ücretleri 5 ile 20 bin sterlin arasında değişiyor. 

ALMANYA 

Almanya'da lisans eğitimi 3-4 yıl iken yüksek lisans eğitimi de 1 yıl sürüyor. Almanya'daki üniversitelere kayıt yaptırmak isteyenlerin dil yeterliliklerini TestDaF (Yabancılar için Almanca yeterlilik sınavı) testinden geçerek kanıtlaması gerekiyor. 

KANADA 

Üniversitelerin yıllık eğitim ücreti, programlara göre 7 bin ile 28 bin Kanada Doları arasında değişiyor. 

İSVEÇ

Tüm üniversitelerde eğitim ücretsiz. Ancak yıllık yaşam maliyetleri 6-7 bin euro civarında. 

HOLLANDA

Hollanda'da eğitim masrafları diğer Avrupa ülkelerine göre oldukça ekonomik. Lisans programı ücretleri 2 bin 500 ile 3 bin euro arasında değişiyor. Yüksek lisans eğitim ücretleri ise 10 bin euro'ya kadar yükseliyor. 
Bugün 


    HEMEN ARA


    WHATSAPP